en

Обработка на автоматско резервирање

Осигурете се дека секоја резервација ќе ги одбележи сите полиња, без разлика од каде доаѓаат.

Ние ги разбираме вашите предизвици ...

Добивањето резервации на Airbnb е прилично лесно. Реплицирањето на оваа леснотија преку другите канали и директните резервации е предизвик. Покрај тоа, приказните за станови за отпадоци изобилуваат дури и со Airbnb, бидејќи домаќините немаат ништо за проверка на гостите. 

Вториот распространет проблем со каналите е начинот на постапување со финансиите. Понекогаш треба да наплатите свои плаќања и да се соочите со можноста да добиете повратни трошоци. Дури и ако каналите ја наплатат уплатата од гостинот, тие обично не се исплаќаат дури по пристигнувањето, со што сериозно го попречуваат вашиот прилив на пари.

Понатаму, управувањето со безбедносните депозити може да биде многу предизвикувачко, бидејќи треба да се осигурате дека пред-одобрувате средства пред да ги предадете клучевите и дека сè уште ќе ги имате на располагање по одјавувањето во случај вие или вашите домаќинки да забележите какви било проблеми предизвикани од гости.

Недостасува систем кој ви овозможува да ја реплицирате леснотијата на обработка на резервациите како што се искусни Airbnb, додавајќи дополнителен слој на заштита за вас како домаќин, овозможувајќи ви да ги проверите вашите гости целосно пред нивното пристигнување.

Како може Помош за обработка на автоматска резервација од Зеву?

Зевоу разви уникатен процес на потврда на резервации во 5 чекори што ја насочува обработката на сите резервации без оглед на изворот, земајќи ги во предвид сите веќе исполнети услови. Покрај тоа, тоа осигурува дека се исполнети сите неисполнети услови, пред да може да се појави проверка. Ова значи дека инструкциите за пријавување никогаш нема да бидат испратени без да бидете целосно заштитени како домаќин.

Веднаш штом резервацијата ќе го погоди Зеву, на гостинот му се испраќа е-пошта со детали за тоа кои услови се веќе исполнети и кои чекори се сè уште извонредни. На пример, ако станува збор за резервација на Airbnb, уплатата и депозитот за безбедност ќе се покажат како завршени, додека остатокот од чекорите ќе бидат означени како ненамирени. За повторен гостин, проверката на гостинот ќе се покаже како готово, но сепак, за останатите чекори гостинот треба да се грижи пред резервацијата да биде означена како потврдена.

Обезбедувањето преглед на вашите очекувања на гостинот веднаш во моментот на резервација, избегнува расправии по патот и ви овозможува да ги отстраните проблематичните гости од самиот почеток. Голем дел од проблематичните гости ќе разберат дека мислите на бизнис откако ќе ги видат обрачите низ кои ќе треба да прескокнат за да добијат пристап и може да побараат да се откажат во оваа фаза. Во повеќето случаи, нашиот совет би бил да им дозволите да го сторат тоа и да се обидат и да ја препродадат ноќта што е можно побрзо (дури имаме развиено и Распоред на откажување за да ви помогнеме да ја препродадете ноќта додека чекате откажувањето да биде целосно обработени од каналот).

Како и со секоја од карактеристиките во Зеву, ние се трудиме да го направиме нашиот систем високо прилагодлив. Во овој случај, тоа значи дека можете да одлучите кои чекори од автоматската обработка на резервации сакате да ги активирате, па дури и кои полиња сакате да ги прикажете или обележите како задолжителни за да може гостинот да ги заврши во Чекор 1. Ние ви обезбедуваме во реално време преглед во секоја резервација и на списокот за пријавување за тоа колку гостинот стигнал во исполнувањето на секој од потребните чекори.

Првиот чекор на Zeevou Book му овозможува на лицето кое ја резервира резервацијата да одреди дали резервира за себе или во име на некој друг и да пополни еден или двата профила. Како дел од овој процес, ние ги криеме сите адреси за испраќање на е-пошта испратени до Zeevou од каналите, со што се осигурува дека ќе ја фатиме вистинската адреса за е-пошта на гостинот пред тие да бидат во можност да продолжат на следниот чекор.

Покрај тоа што ќе ви помогне да ги идентификувате деловните букери, целосниот формулар за дигитално чекирање вклучен во овој чекор - со кој можете да собирате лични податоци, вклучувајќи име, адреса и број на пасош - исто така ви овозможува да добиете проценето време на пристигнување, да ја зголемите проверката рано и доцна -во, како и да собере согласност за маркетинг согласно ГДПР.

Така, Zeevou Book ви овозможува да изградите база на податоци за контакти што ќе можете да ги користите во иднина за е-пошта кампањи за поттикнување на директни резервации.

Вториот чекор, кој е изборен, ви овозможува да побарате од гостинот да обезбеди информации за сите гости што престојуваат. За секој гостин што се додава, профилот на гостин автоматски се вградува во Зевоу и се поврзува со резервацијата. Овој чекор ви овозможува дополнително да ја збогатите вашата база на податоци за контакти, додека истовремено ви обезбедуваме дополнителни детали за контакт доколку имате итен случај за време на престојот и не можете да го задржите водечкиот гостин. Водечкиот гостин може да определи резервен контакт, така да знаете кој треба да биде вашиот прв приклучок за повик во вакви случаи за големи групи.

За да избегнеме срам на вашиот крај, им дозволуваме на гостите да обележат кој било член на нивната забава што не треба да се контактира, функција што може да ви помогне ако резервацијата се прави како изненадување за да се прослави роденден или годишнина од венчавката за пример.

Во третиот чекор, гостите можат да преземат нацрт-фактура за нивниот престој и целосна исплата преку 3-Д безбедна врска. Било какви детали за картичката испратени преку канали, Зевоу ги игнорира освен ако не се виртуелни картички (VCC), бидејќи наплатата од претходните може да предизвика побарувања за поврат на штета.

3-D безбеден процес што се користи за сите плаќања значи дека Zeevou е во согласност со PSD2. Користејќи врски за плаќање со вклучен 3-D, гостите треба да докажат дека се вистински сопственици на картичката или со внесување на лозинка за која се согласиле со издавачот на картичката или со внесување на еднократен код за проверка. Ова може да им биде испратено или во форма на текстуална порака или да се добие преку уред што им го обезбедува нивната банка. 3-Д Безбедни плаќања ја префрлаат најголемата одговорност за неовластено користење картичка од трговецот кон сопственикот на картичката и нивниот давател на картички, со што се овозможува посилна автентикација преку Интернет и намалување на финансискиот ризик за вас како домаќин.

Зеву се интегрира со голем број на порти на плаќање, за да можете да одлучите со кој претпочитате да работите. Ние исто така ви дозволуваме да ги насочувате плаќањата за специфични имоти директно до сопственикот, доколку сакате да ја користите таквата одлика.

Иако е тешко, можно е да се автоматизираат Чекорите 1-3 со употреба на мешавина од други системи. Сепак, една од најуникатните карактеристики на Зеву е тоа што ви овозможуваме целосно да ги автоматизирате вашите депозити за безбедност.

Можете да поставите временска рамка според која сакате безбедносните депозити да бидат претходно овластени и ослободени, на пример од еден ден пред пристигнувањето до два дена по поаѓањето. Гостите можат да изберат дали сакаат иста картичка како нивната платежна картичка или друга картичка што се користи за претходна овластување за депозит.

Системот автоматски ќе се обиде да ги блокира средствата од картичката во согласност со наведениот временски рок, а доколку тоа не се случи, од гостинот ќе биде побарано повторно да ги внесе деталите за картичката. Доколку ви треба да наплатат депозит заради непочитување на куќните правила или физичка штета, ќе можете да го сторите тоа дури и без да морате да го напуштите Зеву.

Можно е да се користи различен портал за плаќање за депозити со сигурност од оној што се користи за плаќања.

За да се осигуриме дека сте целосно заштитени во случај нешто да тргне наопаку, ние развивме интеграција со Значајно, платформа за е-потпис. Ова ви овозможува да ги добиете вашите правила и услови дигитално потпишани од гости. Во исто време, може да побарате од гостинот да постави една или повеќе датотеки, како што е скенирана верзија на нивниот пасош / лична карта или фотографија од неговата картичка (дали ова е постапка што сакате да ја усвоите - можеби ќе сакате да проверите двапати законитостите за тоа во ваша надлежност). Сите собрани информации се криптирани од Signable, осигурувајќи дека не паѓате на фалење според барањата за GDPR.

Откако гостинот ќе ги потпише условите и условите, ќе го прикажеме ова во Зевоу и ќе ви биде испратена е-пошта со копија од пополнетиот образец. Откако ќе го проверите потписот, личната карта и да се осигурате дека сте задоволни со резервацијата како целина, можете да го означите гостинот како лична карта потврдена во Зевоу. Како дел од овој процес, можеби ќе сакате да проверите дали локалното знаме на гостите се појавува за нивната резервација во Зевоу и дали има знаци за измама во портата за плаќање, ако гостинот платил со картичка.

Штом гостинот се потврди, доколку се врати во некој од вашите имоти во иднина, од нив нема да се бара да го поминат процесот на верификација по втор пат.

Погледот на секоја резервација, како и списоците за пријавување, даваат преглед на тоа колку далеку е гостинот во завршувањето на автоматскиот процес на резервација. Покрај тоа, на страницата за резервација ќе ви биде прикажано и предупредување за локален гостин доколку се открие натпревар помеѓу името на градот на гостинот и оној на имотот и ако во резервацијата нема корпорација поврзана со него (што укажува на деловен гостин) .

Поврзани карактеристики

Вестинг на гости

Дојдете до врв

Капка ни линија