en

Автоматско испраќање пораки

Комуницирајте ги вистинските информации во вистинско време до вашите гости за да се истакнат во конкуренцијата.

Ние ги разбираме вашите предизвици ...

Сопствениците на изнајмувања за одмори и управителите на сервисирани компании за апартмани придаваат големо значење на комуникациите што ги имаат со гостите кои резервираат за да останат во нивните апартмани или одмори. Во исто време, деловните активности за угостителство имаат огромен број задачи, затоа се бара автоматизација каде што е можно.

Штом книгите за гости може да бидат заморни ако треба рачно да ги испраќате истите информации по е-пошта, за дури да не добиете ни одговор. Ова често треба да биде проследено со СМС порака испратена до гостинот за да го привлече нивното внимание. Понатаму од процесот на резервација и престојот на гостинот, можеби ќе треба да му се пренесат голем број информации на гостинот. Во исто време, од клучно значење е одредени чувствителни, како што се кодовите за пристап, да не се испраќаат освен ако не се направени сите потребни проверки и не се расчистат финансиите во целост. Рачно следење на сите овие услови точно за гостите што резервираат преку повеќе канали е скоро невозможно за ко-домаќините.

Како може да им помогне на автоматските пораки на Зеву?

Нашиот тим од Зевоу разви бројни карактеристики за да им помогне во поедноставување и автоматизација на комуникациите со гостите. Секој домаќин што ќе се пријави на Зеву, има сет на стандардни обрасци за различни точки на патувањето за гости. Овие шаблони сите го влечат брендлого и информации за контакт, и имаат прекрасен дизајн на HTML. Уште повеќе, можете да ги уредувате или клонирате овие шаблони или да создадете целосно нови од нула.

Не само што можете да ги прилагодите шаблоните, туку исто така можете да поставите свои сопствени правила за активирање. За секое правило за активирање, можете да наведете онолку услови што сакате, што треба да бидат исполнети пред да се запалат шаблоните. Можете исто така да вклучите прилог со правило за активирање, како што е урнек за куќа, упатство за пријавување или фактура на гостин.

Известувањата исто така може да се копираат до членови на персоналот или адреси на е-пошта од трети лица. Покрај можноста за автоматизирање на е-пошта на овој начин, интеграцијата на Зевоу со Кликнете Испрати исто така им овозможува на домаќините да ги автоматизираат СМС-пораките со гости и вработените. На пример, можете да добиете СМС-порака што треба да им биде испратена на гостите за време на резервацијата за да ги замолите да ги проверат своите е-пошта или да известат домаќинки на нов чист ако не го користат мобилен стан што сме го развиле за чистачи, па дури и го информираме персоналот за пријавување откако гостинот има го потврдија нивното време на пристигнување во системот за да можат да се упатат кон имотот за да ги пуштат внатре.

Дојдете до врв

Капка ни линија