en

Портал за сопственици

Зеву им дозволува на инвеститорите и земјопоседници кои работат со компании за управување со изнајмувања за одмор да ги видат своите приходи во реално време.

Ние ги разбираме вашите предизвици ...

Постојат многу компании за управување со изнајмувања за годишни одмори, краткорочни изнајмувања или сервисирани апартмани кои нудат услуги на сопственици на имот или инвеститори кои изнајмуваат недвижнини за потоа да изнајмат (познат како арбитража за изнајмување во САД или изнајмување за изнајмување / R2R во Велика Британија).

Загриженост што ја имаат заедничко сите нивни клиенти е транспарентноста од страна на домаќините. Ова обично значи пристап до резервации во реално време, за да знаат кои се нивоа на зафатеност и кога гостите пристигнуваат и заминуваат. Нивоата на зафатеност треба да дадат одредена индикација за перформансите, а времето на пристигнување и заминување е потребно за случаи кога сопственикот сака да пристапи до нивниот имот помеѓу резервациите.

Сепак, секој сопственик на куќа за изнајмување одмор ќе знае дека нивото на искористеност не е соодветно ниво на изведба, бидејќи едно место може да биде целосно зафатено со ниски стапки. Затоа, тие обично треба да почекаат до крајот на месецот (а можеби и некои дополнителни денови подалеку од тоа) за да откријат како им се сторил имотот претходниот месец, за кое време условите на пазарот (а последователно и работата на нивниот имот) може значително да се промениле.

Како може да помогне порталот за сопственици на Зеву?

Порталот за сопственици на Зевоу нуди пристап во реално време до сопствениците, земјопоседници и инвеститори. Домаќините можат да наведат дали сопствениците треба да можат да гледаат само финансии или финансиски информации и детали за гостите.

Она што сопственикот може да го види при најавување, ќе зависи од нивото на пристап што домаќинот ќе им го даде при креирање на нивниот профил.

Ако домаќинот е поставен да ги види финансиските детали, тој ќе може да ги види само финансиите во врска со резервацијата и сите додатоци на кои им е доделен дел од профитот. Тие исто така ќе имаат пристап до Месечниот извештај за профит, за да можат да видат детали за сите приходи и трошоци во врска со нивниот имот. Ова им овозможува на сопствениците да имаат јасно разбирање за работата на нивниот имот, како и провизиите што ги одржуваат агентите за резервации и такси за управување што ги наплатуваат домаќините.

Доколку на инвеститорот му се даде пристап да ги прегледува податоците за гостите, покрај горенаведеното, тие исто така ќе можат да ги видат имињата и деталите за контакт на гостите што престојуваат.

Во двата случаи, инвеститорите исто така можат да видат време на пристигнување и поаѓање, како и бројот на гости што престојуваат. Овие може да се видат во самата резервација или во главниот календар за користење. Сопствениците имаат пристап само до резервациите на гости кои престојувале во нивните единици и не можат да прегледуваат детали за какви било имот што не им припаѓаат.

Поврзани карактеристики

Сопственик CRM

Дојдете до врв

Капка ни линија