en

Политика за приватност на Зеево

Zeevou е трговско име на Zeevou Ltd. Оваа политика за приватност ќе објасни како нашата организација ги користи личните податоци што ги собираме од вас кога ја користите нашата веб-страница.

 

Теми

Кои податоци ги собираме?

Како да ги собереме вашите податоци?

Како ќе ги користиме вашите податоци?

Како ги чуваме вашите податоци?

Маркетинг

Кои се вашите права за заштита на податоците?

Што се колачиња?

Како да користиме колачиња?

Кои видови колачиња ги користиме?

Како да управувате со вашите колачиња

Политики за приватност на други веб-страници

Промени во нашата политика за приватност Како да не контактирате

Како да контактирате со соодветните органи

Кои податоци ги собираме?

Зееву ги собира следниве податоци:

Информации за лична идентификација (име, адреса за е-пошта, телефонски број, домашна адреса, пол, датум на раѓање, итн.)

Владата издаде документ за идентификација

Националност

Електронски потпис

Регистарски број на вашето возило (каде што е резервиран паркинг)

Имиња на други гости (ако имаат над 16 години)

Информации за вашите побарувања за сместување, како што се буџетот, должината на престојот и видот на сместувањето

    Такви други информации што ги сметаме за неопходни и / или како што се бара според Наредбата за имиграција (хотелски записи) 1972 година или друго релевантно законско локално законодавство

  • IP адреса
  • Информации за геолокација
  • Информациите за следење пренесени до нас преку нашите партнери за рекламирање или партнери кои се однесуваат

Аналитички информации за вашата употреба на Услугата и вашите интеракции со интерфејсот на Услугата

Како да ги собереме вашите податоци?

Вие директно му давате на Зевоу повеќето од податоците што ги собираме. Ние собираме податоци и обработуваме податоци кога вие:

Регистрирајте се на Интернет или поставете нарачка за некој од нашите производи или услуги.

Доброволно завршете анкета за клиенти или дадете повратни информации за која било од нашите табли за пораки или преку е-пошта.

Користете ја или прегледајте ја нашата веб-страница преку колачињата на вашиот прелистувач.

Користете ја нашата мобилна апликација.

Контактирајте не преку телефон.

Зеву исто така може индиректно да ги прима вашите податоци од следниве извори:

Нарачајте преку препродавач на производи или услуги управувани преку нашата платформа.

Рекламирање или упатување партнери кога кликнувате преку линк за упатување на нашата страница или апликација за мобилна телефонија.

Ако брачен другар на работодавач или друга трета страна го резервирал станот за вас, ние може да ги собереме горенаведените лични информации од нив (како агент за резервации во ваше име), наместо директно од вас.

Во случај на индиректни резервации, сепак може да побараме од вас директно да ги проверите личните информации што може да сметаме дека се потребни за да го резервирате станот за вас.

Како ќе ги користиме вашите податоци?

Зееву ги собира вашите податоци за да можеме:

Ви обезбедуваме поддршка, ракувате со жалби и ве контактираме кога веруваме дека е потребно

Обработувајте ја вашата нарачка и управувајте со вашата сметка.

Ви испраќаме е-пошта со специјални понуди за други производи и услуги, за кои мислиме дека би сакале.

Спречи измама.

Помогнете им на давателите на услуги или производи кои наведуваат преку Zeevou за да спречат нарачки од клиенти кои претставуваат закана за нивниот бизнис.

Споделете релевантни информации со други страни користејќи ја Зевоу за да ја исполните вашата нарачка.

Анализирајте ги моделите и трендовите во нашите нарачки.

Работење на услугата и обезбедување на неговите карактеристики и функционалности

Ви испраќаме известувања, пораки, комуникации и соопштенија поврзани со Услугата

Подобрување и прилагодување на услугата и развој на нови услуги

Спроведување на условите и оваа политика и спречување на злоупотреба на услугата

Усогласеност со кој било применлив закон и помагање на агенциите за спроведување на законот и надлежните органи, доколку сметаме дека тоа е потребно или оправдано; и

Преземање какво било дејство во секој случај на спор што ве вклучува, со почит или во врска со Услугата

Изведете активности за директна продажба во случаи кога е утврден легитимен и взаемен интерес.

Дајте ви детали за содржината и местото на настанот на веб-настан или настан за кој сте се пријавиле.

Одговорете на „Контактирај ме“ или други веб-форми што ги завршивте на една од нашите веб-страници на Зевоу (на пр. За да преземете бела книга).

Следете ги дојдовните барања (поддршка за клиенти, е-пошта, разговори или телефонски повици).

Дајте ви пристап и услуги поврзани со бесплатен пробен период на апликациите Zeevou.

Обезбедете пристап до нашиот портал за поддршка на клиенти или веб-страницата.

Извршете договорни обврски како што се потврда за нарачката, детали за лиценцата, фактура, потсетници и слично. Договорот може да биде со Zeevou директно или со партнер на Zeevou.

Ве известуваме за какви било нарушувања во нашите услуги (системски пораки).

Контактирајте со вас за да спроведете анкети за вашето мислење за нашите производи и услуги.

Со поставување нарачка, вие се согласувате дека Зеву може да ги сподели вашите податоци со нашите партнерски компании, така што тие можат да ви ги понудат своите производи и услуги.

Даватели на услуги или производи наведени преку Зеву (ако директно нарачате со нив или како дел од нарачка за пакет)

Технолошки партнери со кои се интегрираме

Пораките што ги адресирате до другите корисници на Услугата ќе им бидат испратени

Можеме да ги користиме информациите што ги собираме, како што е наведено погоре, за да составиме анонимни или збирни информации. Ние можеме да споделуваме, продаваме или на друг начин да комуницираме и да ги ставиме на располагање ваквите анонимизирани или збирни информации на која било друга трета страна, според наше дискреционо право. Сепак, ние нема да знаеме или намерно да споделуваме информации што можат разумно да се користат за да се открие вашиот идентитет без ваша согласност.

Кога Zeevou ја обработува вашата нарачка, таа може да ги испрати вашите податоци до, а исто така и да ги користи добиените информации од агенциите за кредитни референци за да спречи лажни набавки.

Како ги чуваме вашите податоци?

Зееву безбедно ги зачувува вашите податоци на серверите на Облак на Google.

Зеву ќе ги чува сите ваши податоци 5 години по последната точка на претплата или интеракција со нашите страници или услуги. Откако ќе истече овој временски период, ние ќе ги избришеме вашите податоци со отстранување на сите дигитални траги од нашата база на податоци.

Маркетинг

Зееву би сакале да ви испратиме информации за наши производи и услуги за кои мислиме дека можеби ви се допаѓаат, како и за оние на нашите партнерски компании.

Ако сте се согласиле да добиете маркетинг, секогаш можете да се откажете на подоцнежен датум.

Имате право во секое време да спречите Зевоу да ве контактира за маркетинг цели.

Ако повеќе не сакате да ве контактираат за маркетинг цели, ве молиме испратете ни е-пошта на info@zeevou.com.

Кои се вашите права за заштита на податоците?

Зееву би сакал да бидете сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

Право на пристап - Имате право да побарате од Зеевоу копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала такса за оваа услуга.

Право на исправување - Имате право да побарате Зеву да ги исправи сите информации за кои сметате дека се неточни. Вие исто така имате право да побарате од Зеевоу да ги комплетира информациите за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење - Имате право да побарате Zeevou да ги избрише вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на ограничување на обработката - Имате право да побарате Зеву да ја ограничи обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право да се спротивстави на обработка - Имате право да се спротивставувате на обработката на вашите лични податоци од Зеево, под одредени услови.

Право на преносливост на податоци - Имате право да побарате Зеево да ги пренесе податоците што ги собравме во друга организација или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, контактирајте не на нашата е-пошта: info@zeevou.com

Јавете ни се на: +44 (0) 800 955 3 966

Или пишете ни на: 1-ви кат Кенсингтонски комори, Кенсингтон Pl 46/50, St Helier JE4 0ZE, erseyерси

Колачињата

Колачињата се текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер за да соберат стандардни информации за дневник на Интернет и информации за однесувањето на посетителите. Кога ги посетувате нашите веб-страници, можеме автоматски да собираме информации од вас преку колачиња или слична технологија

За повеќе информации, посетете го allaboutcookies.org.

Како да користиме колачиња?

Зееву користи колачиња на низа начини за подобрување на вашето искуство на нашата веб-страница или апликација, вклучувајќи:

Ве одржуваме најавени

Разбирање како ја користите нашата веб-страница

Следење на вашите посети на нашата страница

Идентификување на вашата активност на Интернет во случај да продолжите со телефонски повик

Кои видови колачиња ги користиме?

Постојат голем број на различни видови колачиња, сепак, нашата веб-страница или апликацијата користи:

Функционалност - Зеву ги користи овие колачиња за да ве препознаеме на нашата веб-страница и да ги запомниме вашите претходно избрани преференции. Овие може да вклучуваат на кој јазик претпочитате и на која локација се наоѓате. Се користат мешавини од колачиња од прва и трета страна.

Рекламирање - Зеву ги користи овие колачиња за да собере информации за вашата посета на нашата веб-страница, содржината што сте ја прегледале, врските што ги следевте и информации за вашиот прелистувач, уред и вашата IP-адреса. Зеву понекогаш споделува некои ограничени аспекти на овие податоци со трети лица за рекламни цели. Ние исто така може да споделуваме податоци собрани преку колачиња со нашите партнери за рекламирање. Ова значи дека кога посетувате друга веб-страница, може да ви биде прикажано рекламирање засновано врз обрасците на прелистување на нашата веб-страница.

Како да управувате со колачиња

Може да го поставите прелистувачот да не прифаќа колачиња, а горната веб-страница ви кажува како да ги отстраните колачињата од прелистувачот. Сепак, во неколку случаи, некои од нашите карактеристики на веб-страницата може да не функционираат како резултат.

Политики за приватност на други веб-страници

Веб-страницата Зеву содржи врски до други веб-страници. Нашата политика за приватност се однесува само на нашата веб-страница, па ако кликнете на врска до друга веб-страница, треба да ја прочитате нивната политика за приватност.

Промени во нашата политика за приватност

Зееву ја чува својата политика за приватност под редовно разгледување и ги поставува сите ажурирања на оваа веб-страница. Политиката за приватност последен пат е ажурирана на 3 март 2019 година.

Како да не контактирате

Ако имате какви било прашања во врска со политиката за приватност на Зеву, податоците што ги чуваме за вас или сакате да искористите некое од вашите права за заштита на податоците, не двоумете се да контактирате со нас.

Испратете ни по е-пошта на: info@zeevou.com

Јавете ни се: +44 (0) 800 955 3 966

Или пишете ни на: 15 Sherbourne Close, Cambridge, UK CB4 1RT

Како да контактирате со соодветниот орган

Доколку сакате да пријавите жалба или ако сметате дека Зеву не ја решил вашата загриженост на задоволителен начин, можете да контактирате со Канцеларијата на комесарот за информации користејќи ја врската подолу.

https://ico.org.uk/make-a-complaint/your-personal-information-concerns/

Дојдете до врв

Капка ни линија